Город

Хитрощі городників що садимо на грядках і чому в основному це

Завжди цікаво подивитися, що вибирають для свого саду і городу такі ж як і ми, любителі власного врожаю. Хочу показати, що росте на наших сотках і дізнатися про ваші уподобання. Підписуйтесь на наш канал і залишайте коментарі, будемо раді дізнатися щось нове та корисне.

Найперше, з чого ми починали і чим зараз засаджено більшість корисного простору – це зелень. Не можна сказати, що овочі, фрукти або ягоди менш корисні і їм не варто приділяти увагу, але зелень це основа основ. Це те, що ми їмо щодня і у великих кількостях.

До речі в одній із статей, коли я написала, що в 100 гр зелені білка більше, ніж у 100 гр м’яса читачі були дуже здивовані такою інформацією. А з’їдаючи 500 гр різноманітної зеленушки в день можна забути про дефіциті вітамінів, мікроелементів, брак енергії і так далі.

Сім з дев’яти грядок у нас засаджені все можливими видами зелені і трав, які ми використовуємо щодня для приготування їжі, чаю та настоювання води.

Основні види зелені на наших грядках це:

  • Коріандр/Кінза;
  • Чебрець/Чебрець;

Чебрець Медовий аромат з одного пакетика розрісся на цілу грядку за два літа

  • Петрушка;
  • Рукола;
  • Салати;
  • Базилік;
  • Шпинат;
  • Кріп;
  • М’ята;

Що стосується землі, то на теплих грядках з перегноєм зелень росте швидше і виглядає набагато краще, ніж на минулорічних із звичайною землею. Поливаємо майже кожен день, тому салати не гірчать, соковиті і пишні. Для добрива використовуємо зрідка трав’яний настій.

Зараз на шпинат напала попелиця, так що треба її обігнати і з’їсти його швидше, ніж вона. Хрестоцвітної блішки, на диво майже немає, хоча вона любить рукколу, але може ще рано для неї. У минулому році рятувалася тим, що посипала після поливу листя деревною золою.