Хитрощі городників що садимо на грядках і чому в основному це
Завжди цікаво подивитися, що вибирають для свого саду і городу такі ж як і ми, любителі власного врожаю. Хочу показати, що росте на наших сотках і дізнатися про ваші уподобання. Підписуйтесь на наш канал і залишайте коментарі, будемо раді дізнатися щось нове та корисне.
Найперше, з чого ми починали і чим зараз засаджено більшість корисного простору – це зелень. Не можна сказати, що овочі, фрукти або ягоди менш корисні і їм не варто приділяти увагу, але зелень це основа основ. Це те, що ми їмо щодня і у великих кількостях.
До речі в одній із статей, коли я написала, що в 100 гр зелені білка більше, ніж у 100 гр м’яса читачі були дуже здивовані такою інформацією. А з’їдаючи 500 гр різноманітної зеленушки в день можна забути про дефіциті вітамінів, мікроелементів, брак енергії і так далі.
Сім з дев’яти грядок у нас засаджені все можливими видами зелені і трав, які ми використовуємо щодня для приготування їжі, чаю та настоювання води.
Основні види зелені на наших грядках це:
- Коріандр/Кінза;
- Чебрець/Чебрець;
Чебрець Медовий аромат з одного пакетика розрісся на цілу грядку за два літа
- Петрушка;
- Рукола;
- Салати;
- Базилік;
- Шпинат;
- Кріп;
- М’ята;
Що стосується землі, то на теплих грядках з перегноєм зелень росте швидше і виглядає набагато краще, ніж на минулорічних із звичайною землею. Поливаємо майже кожен день, тому салати не гірчать, соковиті і пишні. Для добрива використовуємо зрідка трав’яний настій.
Зараз на шпинат напала попелиця, так що треба її обігнати і з’їсти його швидше, ніж вона. Хрестоцвітної блішки, на диво майже немає, хоча вона любить рукколу, але може ще рано для неї. У минулому році рятувалася тим, що посипала після поливу листя деревною золою.